tirsdag 2. desember 2008

Mannen med ATVn og kvinnen med sekken..

Sametingspresident Olli har nylig deltatt på et folkemøte i Tana hvor motorferdselsloven var tema. Her etterlyser Olli kvinnenes engasjement i saken. Nå kan det være mange grunner til at kvinner ikke lar seg hisse opp av lovforslaget i samme grad som menn. En grunn kan være at det er flest menn som bruker motoriserte kjøretøy, det være seg scooter eller firehjuling. For næringsutøvere er disse uunværlige hjelpemidler i den daglige drift, og har i ellers liten interesse i fritidsøyemed. Nå er det ikke næringsutøverne som har ropt høyest i denne sammenheng, men heller de som bruker disse kjøretøyene til forlystelse i skog og mark. Det er i allefall mitt inntrykk! Jeg kan ikke snakke for andre kvinner enn meg selv, men for meg blir det litt uforståelig at man må ha en ATV eller scooter mellom bena for å nyte gode naturopplevelser. De gode opplevelsene får man gjennom den stillhet som naturen selv gir, og jeg har dessuten båret mange kilo fisk og bær ned fra fjellet uten at jeg har fått varige mén av det. Jeg er opptatt av å ivareta naturen på slik måte at den kan overleveres til neste generasjon, og mener derfor det er riktig å ha en restriktiv holdning til motorisert ferdsel generelt og barmarkskjøring spesielt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Randi, du har en flott politisk blogg! Ser at noen av de andre bloggende politikere fokuserer like mye på eget hjemmeliv og frisørbesøk. Denne bloggen er herlig blottet for sånt noe. Stå på med godt arbeid!

Randi Kristin sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding. Det fine med bloggene er at man blir kjent med politikerne på en litt annen måte. Å skrive om dagligdagse gjøremål viser at man også har et liv utenom politikken.

Anonym sa...

For å sitere noe Ole-Rune Hætta laget for ganske mange år siden: "Lea min riekti vuodjit iežamet eatnamiid guorban!"

Virker som ganske mange faktisk tenker sånn. Absurd, e det ikke?